Blåhuvad fjärilsfink – Skötselråd

Blåhuvad fjärilsfink – Skötselråd

Skötselråd

Blåhuvad fjärilsfink – Skötselråd

Art: Blåhuvad fjärilsfink (Uraeginthus cyanocephala)
Könsskillnad: Hanen har ett ljusblått huvud och bröst. Honan har mindre blått och är blekare.
Längd: 11 cm
Livslängd: 6 år
Ursprungsland-. m.m.: Afrika
Utrymmes behov: se utrymmestabeller
Foder: Finkfröblandning t.ex. Bello, hirskolvar, grodda fröer, insektsfoder t.ex. Orlux.
Vitaminer och mineraler t.ex. Prime eller Nekton. Snäcksand.
Övrigt: Är en fredlig och färggrann fink som kan hållas ihop med andra fredliga finkar.
Häckar relativt lätt i bur eller voljär.
Litteratur: Stora burfågelboken (Uno Plazikowski)

Kontakta oss

Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar