Goffins kakdua – Skötselråd

Goffins kakdua – Skötselråd

Skötselråd

Goffins kakdua – Skötselråd

Art: Goffin´s Kakadua (Cacatua goffini)
Könsskillnad: Ingen med undantag av ögonfärg. Hos hanen är iris mörkbrun, honans iris är rödbrun.
Längd: 32 cm
Livslängd: 30 år eller mer.
Ursprungsland-. m.m.: Indonesien, Tanimbaröarna.
Utrymmes behov: se utrymmestabeller
Foder: Papegojfröblandning, t.ex. Bello, svällda och grodda fröer, frukt och grönt, samt vitaminer och mineraltillskott, t.ex. Prime eller Nekton. Grov sand.
Övrigt: Lämplig som tamfågel. Kan bli mycket tam och tillgiven. Är normalt ingen god ”talare”. En viss uppfödning sker.
Lägger 2 ägg. Är uppförd på Cite´s lista A.
Litteratur: Parrots, their care and breeding (Rosemary Low)

Kontakta oss

Vi svarar vanligtvis inom 24 timmar